Svet uskoro dobija prvi trkački šampionat letećih automobila

Tokom 2019. godine, osnivač brendova Airspeeder i Alauda Aeronautic, Metju Pirson, objavio je svoje namere za kreiranje prve svetske trkačke serije električnih letećih automobila, a svega dve godine kasnije, njegov cilj je ostvaren u izumu nazvanom Aluda Mk3...

Električni trkački - leteći automobil, na daljinsko upravljanje predstavlja proizvod saradnje između automobilskih i avionskih eksperata, inžinjera i dizajnera, posedujući svoju pozadinu u McLaren, Brabham, Boeing, Jaguar i Rolls-Royce kompanijama. Pri svojoj maksimalnoj snazi, ova letelica isporučuje 320 kW, što je ekvivalent performansama SQ7 SUV modela, ali sa 137 kilograma, ona poseduje daleko više prednosti u svakom polju.

Nakon uspešnog završavanja test vožnji na neobjavljenoj lokaciji u pustinjama Južne Australije, Aluda Mk3 ulazi u proizvodni proces, koji je već doneo deset identičnih modela. U bliskoj budućnosti, ovi modeli će se trkati na nabu u okviru Airspeeder EXA Series takmičenja.

U trkama će učestvovati piloti koji će upotrebljavati augmentovanu realnost kako bi daljinskim putem kontrolisali svoje nebeske modele i u okružunju simulatora koji oponaša kokpit, dok će publika imati priliku da uživa u digitalnom strimingu čitavih trka. U pravim Aluda Mk3 modelima, fizički roboti sedeće u letelicama i predstavljati pilote, isporučujući istovremeno inžinjerima podatke vezane za efekte koje nebesko trkanje ljudskom telu donosi. Skupljajući ove informacije, roboti će omogućiti kompaniji Airspeeder da ostane u okvirima zakazanog roka kada bi trke sa ljudskim pilotima trebalo da startuju od sledeće godine.

Trenutno, Airspeeder priprema predstavljanje svoje predsezone, internog trkačkog takmičenja sa pilotima koji si izvučeni iz Aluda tima. Oko četiri tima sa dva pilota po jednom modelu takmičiće se na tri internacionalne lokacije širom sveta tokom ove godine. Nakon ovih finalnih test događaja, Airspeeder planira da pozove eksterne timove koji će se priključiti boriti protiv tvoraca ovih letećih automobila.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group