Svaka ekipa koja sada naruči Audi R8 LMS GT4 dobija ga do kraja godine

Više slika

Više slika

Svako ko želi da osnuje svoj trkački tim, kompanija Audi mu može pomoći...

Nemački proizvođač automobila i njegova komercijalna trkačka sekcija nude RS3 LMS automobil, sportsku verziju R8 LMS GT3, a sada i  R8 LMS GT4 takođe.

Otkriven nekoliko meseci na njujorškom sajmu automobila, R8 LMS GT4 sportski automobil od pre nekoliko dana dostupan je za porudžbine i očekuje se da će prvi vlasnici svoje modele dobiti u decembru ove godine. Po startnoj ceni od 198.000 evra, trenutna verzija modela poseduje ubedljiv komplet koji dolazi u paketu namenjenom startnim trkačkim timovima.

GT4 model baziran je usko na proizvodnoj liniji superautomobila. Zapravo, ova verzija poseduje 60% standardnih komponenti kao i njegov rođak namenjen uličnoj vožnji, uključujuću u V10 motor zapremine 5,2 litra, koji u ovom trkačkom modelu stvara 495 ks, koliko je ograničeno svim regulacijama GT4 klase.

Ono što ga razdvaja od fabričke varijante jeste ostalih 40%. Pošto pravilnik ovog šampionata ne dozvoljava upotrebu pogona na sva četiri točka, sedmostepeni menjač modela R8 LMS GT4 pokreće zadnje točkove zajedno sa mehaničkim diferencijalom ograničenog proklizavanja. Branici i stabilizacija takođe dolaze savršeno prilagođeni, dok su kočnice tjunirane radi boljeg funkcionisanja u trkačkim uslovima, a upravljački sistem preuzet je sa GT3 modela.

Sva vozila iz ove linije posebno su specifikovana prema LMS, poseduju monitor pritiska u gumama, rezervoar za gorivo zamenjen je FT3 ćelijama, sa kompletno ogoljenim enterijerima opremljenim u maniru trkačkih specifikacija i bezbednosnim sistemima, koji uključuju zaštitni kavez, PS3 sportska sedišta, sigurnosne pojase sa šest kopči, poklopac za bekstvo na krovu i sve ostalo što može da vam padne na pamet i vezano je za modele orijentisane na trkačku stazu.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group