Specijalni MINI John Cooper bagi za Dakar reli

Više slika

Više slika

Kompanija Mini, koja funkcioniše pod okriljem BMW kompanije, predstavila je novi model John Cooper Works Buggy koji će biti kompletiran za sledeći 2018. Dakar Rally šampionat…

Spreman da postane deo X-raid trkačkog tima, JCW Buggy predstavlja model sa zadnjom vučom napajan trolitarskim šestocilindričnim motorom u ravni koji proizvodi oko 340 ks i 800 Nm obrtnog momenta.

Sportski automobil smešten je na cevasti čelični ram i poseduje unikatnu karoseriju koja je razvijena u uskoj saradnji sa kompanijom Mini Design. Iako ne izgleda kao ni jedan drugi model iz linijskih postavki kompanije Mini, ovaj reli automobil kreiran je sa ekstremno lakom karoserijom od kevlara, ugljeničnih vlakana i ojačane plastike.

Reli mašina britanskog proizvođača automobila podvrgnuta je ekstenzivnom i prilično komplikovanom test programu koji je ispred nje postavio veoma teške zadatke prevazilaženja prepreka nepristupačnih terena u zemljama kao što su Maroko i Mađarska. X-raid tim, kojim upravlja Sven Kuandt, zvanično je istakao kako ovi testovi predstavljaju maksimalni uspeh i da novi bagi britanske kompanije ni jedanput nije stao zbog bilo kakvih tehničkih problema.

John Cooper Works Buggy pridružiće se već ustaljenoj postavi John Cooper Works Rally modela. Uprkos tome što vizuelno izgleda potpuno isto kao i prošlogodišnji model, poslednji JCW Rally poseduje ciljane prednosti, uključujući i novu šasijsku arhitekturu koja je lakša i omogućuje daleko dužu putanju vešanja.

MINI će predstaviti sedam vozila na ovogodišnjoj trci, a JCW Buggy modela voziće već proslavljeni sportisti Miko Hirvonene, Brajs Nenzis i Jazed Al Rajhi. Četiri John Cooper Works Rally automobila biće voženi od strane Orlanda Teranove, Jakuba Przigonskog, Joana Nanija Roma i Borisa Garafulica.

N.Š.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group