Sledećeg meseca trkački debi Vantage GT3 modela

Više slika

Više slika

Aston Martin Vantage GT3 imaće svoj debi na Nirnburgringu šestog oktobra, tokom osme runde VLN Endurance Championship takmičenja, uprkos činjenici da razvojni projekat automobila još uvek nije potpuno završen...

Najnoviji sportski Vantage GT3 model britanskog proizvođača automobila, neće biti registrovan sve do marta meseca sledeće godine, tako da će Aston Martin definitivno učiniti sve kako bi ga dodatno usavršio. Pored toga, trka će omogućiti inžinjerima kompanije da prikupe sve vitalne informacije o performansama i izdržljivosti njihovog čeda u trkačkim uslovima.

Zbog nedostatka homologacije, automobil će biti predstavljen u specijalnoj SPX klasi VLN šampionata. Za upravljačem modela naći će se Le Man takmičar i trostruki šampion, Deren Tarner, dok će njegov suvozač biti osvajač 2019 Nurburgring 24 Hours trke, Maksim Martin.

"Predstavljanje prvog vozača za volanom novog Vantage GT3 na Nirnburgringu, za mene predstavlja veliku čast. Nordešlafe dolazi kao neka vrsta duhovnog doma modelima iz GT takmičenja, tako da je startovanje novog programa baš na ovom mestu pravo rešenje."

"Ovo je krug označen velikim izazovima za sve automobile, a upravo ovde je potrebno da se trkamo kako bismo videli da li smo uspeli da podužimo granice mogućnosti Vantage GT3 linije. Uvek je savršeno biti deo ovakvog razvojnog projekta u ranim fazama njegovih procesa, a sama činjenica da već stupa u trkačku postavku govori dosta o potencijalu novog modela, kao i poverenju koje posedujemo kada je on u pitanju", rekao je Tarner.

Poslednji Vantage GT3 baziran je na potpuno novoj platformi Vantage modela i zameniće veoma uspešne V12 jedinice GT3 Vantage, sledeće godine. Automobil koristi brojne komponente identične onim na GTE varijanti, uključujući V8 motor sa duplom turbinom i četiri litra zapremine. Iako ovaj agregat počinje svoj život u odajama kompanije AMG, u ovom slučaju je specijalno tjuniran i modifikovan od strane Aston Martin Racing tima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group