Slavna trkačka Alfa Romeo 155 V6 mašina odlazi na aukciju

Više slika

Više slika

Trkački automobil Alfa Romeo 155 korišćen u brojnim touring šampionatima širom Evrope tokom devedesetih godina sredinom ovog juna odlazi na aukciju...

Kompanija Alfa Romeo kreirala je homologacijski 155 model kako bi se takmičio sa FIA Class 1 Touring Car specifikacijama. Ova posebna jedinica kreirana je za 1996 Italian Touring Car Championship takmičenje i vozio je Nikola Larini, koji je sa njom odneo pobede na Interlagos i Mugello stazama.

Nakon sezone 1996. godine, automobil je vraćen Alfa Corse fabrički trkački tim kompanije i posedovao je dva vlasnika u Severnoj Italiji. Poslednji vlasnik kupio je ovaj atuomobl 2018. godine i uvezao ga u Nemačku, nakon čega ga je specijalista ove zemlje Scuderia Gran Tourismo pripremio za takmičenje u inaoguracionoj DTM Classics seriji.

Tokom prethodnih godina potrošeno je nešto manje od 350.000 evra na održavanje ovog automobila, koji je za to vreme osvojio trku na svom DTM Classics debiju, održanom na Norisring stazi jula meseca 2019. godine i kasnije je završio na četvrtom mestu na Lausitzring stazi, 25.08.2019. godine. Marta meseca prošle godine, RM Sotheby's aukcijska kuća dodala je da su menjač i motor ovog trkačkog modela potpuno restaurirani i prošli dino testove u Nemačkoj.

Za pokretanje 155 ITC trkačkog modela zadužen je potentni V6 motor koji poseduje lagani aluminijumski blok, geometriju od devedeset stepeni, pneumatske opruge ventila i razvija neverovatnih 11.900 rotacija u minuti. Ovaj motor je dobar za 490 ks i dolazi u pratnji šestostepenog polu sekvencijalnog Xtrac menjača, ubrzavajući ovaj sportski model do stotke iz mesta za svega 2,5 sekundi, dok mu je maksimalna brzina preko 300 km/h.

Predaukcijska očekivanja sugerišu da će se ovaj automobil prodati po ceni koja se može zaustaviti negde između 700.000 i 800.000 evra.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group