Sin slavnog Mihaela Šumahera od sledeće sezone zvanično u Mercedes-AMG Petronas ekipi

Mik Šumaher je zvanično potpisao sa Mercedes-AMG Petronas F1 timom, gotovo deset godina nakon što je njegov slavni otac napustio ovo takmičenje...

Šumaher mlađi je ostao bez svog mesta u najbržem cirkusu za sledeću sezonu nakon što je Haas prošlog novembra najavio da ga ne vidi kao zamenu za Niku Hulkenberga, mada ni ovaj novi ugovor ne garantuje skromno brzom Miku bilo kakvu takmičarsku akciju.

Dvadesetrogodišnji Nemac potpisao je za Mercedes kao rezervni vozač i najverovatnije neće dobiti nedeljno trkačko vreme osim ukoliko Hamilton i Rasel nisu u mogućnosti da se bore. On će međutim biti aktivno uključen u razvoj timskog W14 bolida i njegovo spremanje za sezonu 2023, provodeći mnogo vremena u simulatoru istovremeno prisustvujući svakoj F1 trci kako bi bio spreman da uskoči u koliko za to bude bilo potrebe.

Šumaher je bio evropski šampion Formula 3 takmičenja 2018. godine, čemu je dodao i F2 trofej u drugom pokušaju pre nego što se prebacio u veliku ligu. On je proveo dve godine u ekipi Haas, startujući na 43 trke i osvojio je svoje prve bodove na trci u Britaniji ove godine, ali je finiširao šesnaesti u vozačkom segmentu i nije ostavio preterano jak utisak kao što je to njegov otac činio.

Šumaher mlađi se svakako nada da će se takve stvari u budućnosti dešavati, ali je takođe veoma ponosan što je uspeo da ugrabi bilo kakvo mesto umesto da ostane na ledini tokom čitave godine. Sledeća F1 sezona će svakako biti veoma interesantna za Mercedes, jer će ovaj tim pokušati da se osvesti od ove i gubitka u šampionatu za konstruktore, čija je titula otišla timskom arhineprijatelju, rivalskoj ekipi Red Bull.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group