Serhio Perez došao do svoje prve pobede u karijeri

Vozač Racing Pointa slavio je prvo mesto na Velikoj nagradi Sakira...

Meksikanac je na ovaj način došao do najvećeg uspeha u karijeri i doneo svom timu prvi trijumf. Takođe, Perez je sada postao prvi Meksikanac koji se našao na pobedničkom postolju u poslednjih 50 godina.

Drugo mesto zauzeo je Esteban Okon, koji je takođe došao do prvog podijuma u svojoj karijeri, a treće mesto zauzeo je drugi vozač Racing Pointa, Lens Strol.

Na počektu trke, Perez je imao jako loš start i posle kontakta sa Šarlom Lekelrom, bio je na 18. mestu. Međutim, posle jako dobre vožnje, odličnih odlazaka u boks, ali i mnogobrojnih incidenata,  on je uspeo da se probije do prve pozicije. Olakšavajuća sitacija je bila i ta što Mercedes ovoga puta nije bio opasan faktor, jer je tim iz Mercedesa napravio nekoliko ključnih grešaka koje su koštale vozače pozicija.

Perez trenutno nije potpisao ugovor za sledeću sezonu i ne zna se za koji tim će voziti, ali smo sigurni da će ga ovaj uspeh učiniti poželjnim za mnoge timove koji traže nove vozače.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group