Serđo Perez tvrdi da nije dobro biti "najbolji od ostalih"

Ukoliko pratite Formula 1 šampionat poslednjih nekoliko godina, definitivno znate da postoje dve grupe takmičara u celokupnom takmičenju...

Napred se nalaze timovi kao što su Mercedes, Ferrari i Red Bull, koje prate gotovo svi ostali. Ove tirove možemo lomiti na sitnije detalje i dodati nekoliko grupa više, ali opet, to ne bi imalo previše smisla, jer, dok se vrhunske ekipe bore za titule i osvajaju trke, ostatak može biti opisan kao osrednji i takav status ih krasi već godinama unazad.

Serđo Perez, vozač ekipe Force India, predstavlja jednog od onih uhvaćenih u spoljnom obruču, sa pogledom ka tri najbolja tima Formule 1, a on lično nikako nije ljubitelj toga da stvari ostanu kakve jesu, posebno kada su ostali vozači više nego srećni kada se bore za najbolja preostala mesta iza njih.

„Jednostavno se ne možete takmičiti. Poslednjih četiri ili pet godina, postoje samo dve kategorije u Formula 1 šampionatu. Nikada pre nisam čuo da ljudi govore „da, dobio sam trku, zato što sam bolji od ostalih“ ili „ja sam vodeći u šampionatu“, ukoliko ste bolji od ostalih. To ne bi trebalo da bude tako, apsolutno je štetno za ovaj sport“, izjavio je meksički vozač u jednom intervjuu.

Perez je komentarisao nakon izjave Kevina Magnusena, vozača ekipe Haas F1 tima, koji je priznao kako je kreirao takozvanu „klasu B“ u svojoj glavi, uočivši kako osrednje ekipe ne mogu da se bore sa prva tri tima.

Od starta 2016 F1 sezone, samo pet timova, koji nisu prva trojka vozača Mercedes/Ferrari/Red Bull timova, finiširala je na podijumu, što znači da ostatak zaista ne poseduje nikakve šanse pokraj njih.

Trenutno, B klasa može biti predvođena vozačem Renault tima, Nikom Hulkenbergom, koji je pobedio sve svoje rivale iz drugog tira, u četiri prilike ove godine, kao favorit.

„Kao vozač, iako ste frustrirani i razočarani, jednostavno morate prihvatiti stvari takvim kakve jesu. Vaša ambicija je da svaki put znate da ste dali sve od sebe, izvukli najbolje iz svog automobila, pobedili svog klupskog kolegu. Morate se zadovoljiti drugim najboljim“, izjavio je Hulkenberg. „Ja se iskreno nadam da ćemo početkom sledeće decenije imati pet timova koji će se boriti za pobedu u svakoj trci, zarad boljitka ovog sporta. To bi bilo ostvarenje snova. Kao navijač i ljubitelj ovog sporta, svakako bih želeo to da vidim.“

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group