Sebastian Okon produžio ugovor sa Alpine F1 timom do 2024. godine

Više slika

Više slika

Francuz Esteban Okon nastaviće da se trka rame uz rame sa dvostrukim osvajačem Formula 1 šampionata Fernandom Alonsom, produžavajući svoj ugovor sa Alpine F1 timom do 2024. godine...

Ovaj vozač je imao svoje mesto u timu pre nego što je on promenio ime i pridružio mu se prošle godine kada je bio poznat kao Renault F1.

Produžavanje ugovora znači da će Okon biti deo ekipe tokom njene F1 tranzicije u novu eru obeleženu implementacijama masivnih regulatornih promena u šampionatu. Nova pravila će za brojne timove predstavljati priliku za promene i pomeranje sa statusa kvo, ujedno se otvarajući kao prilika da se oni sa sredine, nalik Alpine ekipi, polako počnu penjati na tabeli.

Uprkos tome što ima svega dvadeset i četiri godine, Okon je veoma iskusan u F1 šampionatu, u kome je debitovao 2016. godine sa Manor F1 timom, pre nego što je prešao u Force India, za koji je vozio tokom 2017. i 2018. godine. Nakon što je izgubio svoje mesto u prvoj postavi i postao rezervni vozač u ekipi Mercedes tokom 2019. godine, on se konačno ponovo priključio F1 šampionatu sa ekipom Renault, pripremivši se za sezonu 2021. zajedno sa Danijelom Rikardom.

Sada, pored Alonsa, Okon će biti ključni igrač u budućem progresu i napretku Alpine F1 tima i njegovih ciljeva zasnovanih na penjanju lestvicom uspeha u šampionatu i trkanju radi ostvarivanja pobeda.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group