Sebastian Fetel napušta Ferrari posle sezone 2020

Svetsko prvenstvo Formule 1 2020. tek treba da počne, a vest da će Fetel napustiti Ferari na kraju ove sezone šokirala je mnoge.

Četvorostruki svetski šampion pridružio se Ferariju 2015. godine, ali nije uspeo da ponovi uspeh koji je postigao tokom svog vremena u Red Bull Racing-u. Njegov trenutni ugovor potpisan je u avgustu 2017. godine, a trebao bi isteći krajem 2020. godine, prenosi BBC. Svečana najava o njegovom odlasku mogla bi biti objavljena u utorak.

Italijanski mediji tvrde da je Ferrari ponudio Fetelu jednogodišnji ugovor za 2021. godinu, ali uz znatno smanjenu platu. To se desilo zato što je Ferrari pokazao svoju posvećenost mladom vozaču Čarlsu  Lekleru osiguravajući ga do kraja 2024. godine novim ugovorom i utvrdivši ga kao br. 1 vozača. Prošle godine Lekler je nadmašio Fetela sa pobedama, postoljima, bodovima i prosečnim tempom kvalifikacija.

Karlos Sainc se smatra kandidatom za Fetelovo mesto. Dvadesetšestogodišnjak se prošle godine odlično pokazao u McLarenu i mogao bi da menja mesta sa Sebastianom.Luis Hamilton takođe je van ugovora krajem ove sezone, ali više puta je rekao da želi da ostane sa Mercedesom.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group