Šarl Lekler u Monaku slupao klasični Ferrari bolid Nikija Laude

Formula 1 vozač Šarl Lekler, prvi čovek iz Monaka u najbržem cirkusu, slupao je slavni bolid na domaćoj stazi prošlog vikenda u krajnje nesrećnim okolnostima...

Na događaju 2022 Monaco Historic Grand Prix, u svom paradnom krugu, Lekler je izgubio kontrolu nad zadnjim točkovima i zakucao Ferrari 312B3 model iz 1972. godine u bankinu La Rascasse krivine.

Iako je tehnički odrađivao paradni krug tokom ovog događaja, on je ipak vozio ovaj potentni bolid sportskim brzinama uskim ulicama trkačke staze. Ulazeći u krivinu, on je krenuo da usporava, pre nego što je zadnji deo njegovog bolida odjednom izgubio trenje, zanevši se i zakucavši je u zaštitnu bankinu repom.

Na svu sreću, tokom ovog incidenta, trenutni lider u vozačkom delu Formula 1 šampionata, Šarl Lekler nije povređen. U snimku objavljenom od strane Goodwood Road & Racing youtube kanala, komentator je pomenuo da je krivina na tom delu bila prekrivena uljem, koje je asfalt apsorbovao nakon prethodnog incidenta.

Lekler je u međuvremenu iskoristio svoj Twitter nalog kako bi svoj udes pripisao kočnicama. Zaista, u snimku nastalom odmah nakon incidenta, deluje kao da on govori kako je kočiona pedala otpala i ostala mu u rukama. Nešto niže stazom, razgovarajući sa Džekijem Icksom, koji je vozio drugi retro Ferrari F1 model iza njega, možemo čuti Leklera kako objašnjava šta se dogodilo tokom incidenta.

Za sada nije jasan pun obim oštećenja ovog istorijskog vozila, iako je Lekler uspeo da ga pokrene ponovo. Međutim, nešto dima je moglo da se primeti dok je izlazilo sa zadnje strane, a moguće je da se ovde radi samo o trenju izazvanom krilom koje je zapelo za pneumatik.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group