Sains novi vozač Ferrarija

2021. godine, crvenom timu će se priključiti Karlos Sains...

Pošto ugovor Sebastiana Fetela ističe ove sezone, F1 tim Ferrarija odlučio je da pronađe novog vozača koji će Fetela zameniti. Odluka je doneta da to bude mladi Sains koji se dobro pokazao u prošloj sezoni i koji će biti odlična podrška Lekleru koji postaje sve bolji i koji ima velikog potencijala da postane sledeći veliki šampion.

Mladi Španac potpisao je ugovor na dve godine, pa će se od sledeće godine naći u crvenom bolidu, što će značiti da će on biti treći Španac koji vozi za Ferrari, posle Alfonsa de Portaga, koji je vozio pet trka za Ferari tokom 50-ih, i Fernanda Alonsa koji je pet godina vozio za tu ekipu.

"Veoma sam srećan što ću voziti za Ferari u 2021. godini i uzbuđen sam zbog budućnosti sa timom. Imam važnu godinu u Meklarenu i jedva čekam da se trkam za njih ove sezone", rekao je Sains.

Podsetićemo vas da Sains ima 25. godina i da je tokom prošle sezone zavrio 6. sa 96 bodova, a da je najbolji rezultat karijere ostvario u Brazilu, gde je završio treći i popeo se na podijum.

Foto: MSN.com

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group