Rosi se oprostio od titule

Devetostruki svetski šampion je izjavio da je shvatio da nema šanse da osvoji titulu ove sezone...

Na poslednjoj trci u Kataluniji, Rosi je dug vremenski period držao drugu poziciju, ali je pod pritiskom napravio grešku i izleteo sa staze, pri čemu je ponovo izgubio bitne bodove. Posle duge trke bez bodova, Doktor sada ima 50 bodova manje od Kvaratara, koj i je trenutno broj jedan sa osvojenih 108 bodova, tako da je Rosiju nemoguće da ga stigne i dođe do titule.

 „Svestan sam da je borba za titulu gotova za mene, ali neću se  predavati i imam mogućnsoti da u daljem toku takmičenja budem brz. Već imam tri odustajanja, a dva puta sam pao svojom greškom. Uz to, motor mi se pokvario na prvoj trci. Ima još mnogo trka, ali moram nastaviti da se trudim, kao i moj tim. Ako nstavimo jakim tempom, možemo ostvariti prilično dobar rezultat, iako nećemo doći do titule“, rekao je Rosi.

Ostaje nam da vidimo šta će Rosi odlučiti posle ove sezone, da li će ići u penziju ili će nastaviti da se trka? Njegovi rezutlati više nisu šampionski i on je svestan toga, ali ima ogromnu publiku koja ga podržava, kao i veliku željiu za vožnjom koja ga još drži.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group