Rosi odlazi iz Jamahe

Legendarni Valnetino Rosi napušta tim fabričke Jamahe...

Sudeći po svemu, trka za Veliku nagradu Portugalije je bila poslednja u kojoj će Valentino biti na fabričkoj Jamahi. Doktor je za japanski tim vozio je od 2004. do 2010, a potom od 2013. pa do sada. Sa ovim timom, on je osvojio 4 titule, 56 pobeda i 142 podijuma, a takmičio se u ukupno 255 trka.

„Želim da se zahvalim Jamahi. Pružili su mi žansu da uživam u ovom sportu i da ostvarim najveće ciljeve. Naše putovanje bilo je filmsko, i čak se sastoji iz dva dela. Prvi deo bio je uspešniji i tada sam najbolje vozio u  svoj karijeri, ali i drugi deo je poseban i zauvek će biti u mom srcu. Hvala vam na svemu što ste mi pružili i drago mi je što smo zajedno učestvovali u ovoj epskoj avanturi“, rekao je Rosi.

Od sledeće sezone, on će voziti sa Petronas Jamahu, pa se očekuje da će njegovi rezultati biti daleko lošiji, ali ništa ne možemo da prognoziramo dok sledeća sezona ne počne. Drago nam je što će Vale još uvek biti na stazi i što neće još uvek otići u penziju, iako se i o tome dosta pričalo.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group