Robert Kubica napušta Formulu 1

F1 vozač odlučio je da ode posle samo jedne sezone u Vilijams timu...

Kubica je jedan od legendarnih vozača koji je dugi niz godina bio jedan od najboljih F1 trkača. Posle svog penzionisanja, niko nije ni pretpostavio da će se on ponovo vratiti u Bolid, ali Kubica je sve iznenadio i ponovo počeo da se trka u najbržoj kategoriji na svetu.

Međutim, 2019 sezona bila je katastrofalna za ovog vozača i njegovog kolegu. VIlijams tim je bukvalno na svakoj trci bio na poslednjem mestu i Kubica nije mogao da pronađe način da poboljša svoj performans u Vilijams bolidima. Zato je on doneo javnu odluku da će se posle ove sezone povući iz Vilijams tima, iako mu je ovo prva sezona.

Njegov kolega i drugi vozač Vilijamsa, Džordž Rasel, se zahvalio iskusnijem i starijem Kubici i rekao da je od njega dosta naučio i da mu je žao što on neće više biti njegov kolega. Na pitanje – Da li će nastaviti da se trka u F1, Kubica je rekao da ne zna i da trenutno želi da pronađe novi cilj, jer je u Formuli 1 izgubio želju za trkanjem.

Pretpostavlja se da će Vilijams sada pokušati da dovede Nika Hulkenberga ili NIkolasa Latifija na mesto Kubice, ali to je nešto što ćemo saznati tek pred početak sledeće F1 sezone. Za sada nam samo ostaje da gledamo Kubicu do kraja ove sezone, jer ga posle toga verovatno više nećemo videti u F1 bolidu.

Foto: Motor Sport Magazine

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group