Renault F1 budućnost nije pod znakom pitanja uprkos hapšenju Gosna


Direktor Renault Formula 1 tima, Kiril Abitebul, ne veruje da će hapšenje izvršnog direktora, Karlosa Gosna imati uticaj na njihove poduhvate u ovoj seriji…

Govoreći tokom pres konferencije održane tokom Abu Dhabi Grand Prix, Abitebul je rekao da, iako je Gosn bio od velikog značaja za povratak ove marke u Formula 1 kao konstruktora, on nema razloga za brigu.

“Karlos Gosn bio je veoma važan u donošenju odluke za povratak tokom poslednjeg dela 2015.godine, ali očigledno, to nije bila odluka samo jednog čoveka. O tome je raspravljao naširoko komitet izvršnih direktora, na nivou upravnog odmora i to je bila odluka kompanije”, rekao je.

“Nemamo informacije da će biti bilo kakvog uticaja na naša dostignuća. Ne vidimo bilo koji razlog zbog kog bi to sve imalo uticaja na ovaj program, više nego na nešto drugo. Mi se trkamo u Formuli 1 više od četrdeset godina. Sada smo na smo otprilike na polovini naše avanture, odnosno dugotrajnog plana u trajanju od šest godina. Šest godina smo izdvojili za izgradnju tima i kreiranje izazova svim drugim ekipama”.

Abitebul je rekao da, uprkos istrazi koja se trenutno odnosi na Gosna, drugi stariji članovi francuskog proizvođača i dalje podržavaju F1 program.

“Razlozi zbog kojih smo se pridružili Formuli 1 i način na koji smo to učinili krajem 2015.godine su i dalje prisutni: želeli smo da se predstavimo svetu i da razvijamo tehnologiju. Nema razloga da ti faktori odjednom nestanu. Ako je Formula 1 i dalje vredan predlog kakav je bio u prošlosti, nema razloga da to ne bude i u budućnosti”.

Renault brend se nada da će napraviti značajne korake u polju Formule 1, kako bi eventualno izazvao ekipe Mercedes, Ferrari i Red Bull Racing i pružio im dobro takmičenje za prvo mesto na šampionatima. Pored ulaganja novca u razvoj svojih autombila i F1 motora, ovaj proizvođač je bio sposoban da privuče Danijela Rikarda i potpiše dvogodišnji ugovor sa njim. I to mora imati neki značaj, zar ne?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group