Red Bull želi da zadrži svoje vozače

Više slika

Više slika

Celokupna plejada vozača Formula 1 takmičenja možda jeste zamenjena tokom poslednjih nekoliko godina, ali što se tiče Red Bull tima, on želi da zadrži svoje momke i tako je poslednjih pet godina...

Direktor tima Kristijan Hornet izjavio je nedavno da Rikardo "tehnički" ostaje bez ugovora do kraja sledeće ogdine, kada će kompletirati petogodišnji ugovor. Međutim, ostaje potpuno jasno da su njihove namere da zadrže oba vozača, makar do 2020. godine, veoma jake.

Rikardo je startovao u Toro Roso ekipi pre četiri godine, a pre toga se takmičio u britanskoj Formuli 3 i Formula Renault 2.0 šampionatu. U Red Bul timu se nalazi od 2014. godine i ostao je u njemu od tada, osvojivši pet grand pri titula do današnjeg dana.

Verštapen je na sličan način debitovao u ekipi Toro Rosso 2015. godine, a prebačen je u A tim sledeće sezone, zamenivši mesta sa Danilom Kvjatom i osvojivši dva šampionata do sada.

Iako je Red Bull poznat po tome da plaća svoje vozače manje od ostalih ključnih timova, Rikardo i Verštapen su veoma radi da ostanu tu gde jesu makar još nekoliko sezona, posebno iz razloga što su Mercedes i Ferrari potpuno zadovoljni svojim postavama i ne postoji nikakva žurba vezana za smenu Hamiltona, Botasa, Fetela ili Raikonena.

Ukoliko Rikardo ili Verštapen pronađu zelenija polja negde drugde, Red Bull bi mogao da povuče Karlosa Sajnca sa pozajmice iz ekipe Renault. Karlos je želeo da ostane pod ugovorom i bude jedan od vozača tima iako nekoliko poslednjih godina nije u svojoj matičnoj ekipi, ali trenutnu pažnju predstavlja zadržavanje dva startna vozača kako bi ekipa Red Bull Racing tima napredovala u pravom smeru.

Stvari su potpuno drugačije u B timovima, gde je vozač ekipe Toro Roso Franc Tost izjavio da je prerano za bilo kakvu potvrdu da li će se tamo uopšte naći Pjer Gasli ili Danilo Kvjat sledeće sezone.

"Ta sada, sledeća sezona ostaje potpuno otvorena", izjavio je Tost medijima. "Uvek postoje šanse, ali ostaje pitanje da li se to uklapa sa filozofijom tima i opštim rezultatima vozača, ali kako smo u istoriji već imali nekoliko slučajeva, vozači ekipe Toro Roso uvek postanu članovi Red Bull tima."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group