Red Bull predstavlja zvaničnu liveriju ovogodišnjeg šampionata


Do danas, gotovo svi F1 timovi predstavili su svoje nove automobile spremljene za sezonu koja je pred nama...

Ovoj grupi priključio se i Red Bull tim, koji je predstavio svoj RB14 u nezvaničnoj liveriji, tokom snimanja na Silverston stazi prošle nedelje. Tada smo automobil mogli da vidimo u plavoj digital-como kombinaciji koja je više nego obradovala sve Red Bull navijače.

Sada, kada je ovaj tim stigao u Barselonu na prvi zvanični predsezonski program, otkrio je pravu šemu boja koju će nositi tokom ove godine. Tako da, iako razočarani ne zadržavanjem interesantne liverije koju smo videli nedavno, automobil izgleda baš kao što smo mogli i da očekujemo.

Model za ovu sezonu dolazi u istim morski plavim, crvenim i žutim kombinacijama ovog tima, koje ga krase već trinaest godina unazad, od prvog pojavljivanja u F1 šampionatu. Ova liverija po prvi ptu je renderovana pre oko tri godine u identičnim mat finišima, međutim, ovoga puta dolazi sa daleko prominentnijim oznakama sponzora, kompanije Aston Martin, nedavno uključene u kampanju tima.

Britanski proizvođač nije obezbedio motor, doduše, makar ne ovoga puta. Umesto Aston Martin mašine, Red Bull bolide 2018. godine pokretaće ponovo jedinice kompanije Renault, rebrendirane od strane TAG Heuer kuće, ali ne na način kako je to ovaj proizvođač satova činio sa Porsche motorima koje je McLaren koristio sredinom osamdesetih godina prošlog veka. U to vreme je za volanima ovog prvenstva bila svetska klasa vozača i višestruki osvajači prvenstva, nalik Niki Laudi, Alanu Prostu i Keke Robergu.

U svom dosadašnjem pohodu, Red Bull nije osvojio ni jednu titulu od kada je Sebastijan Fetel napustio Ferrari. Da li će se ovaj loš niz konačno prekinuti ove godine, u kojoj je ekipa Mercedes ponovo glavni pretedent za osvajanje prvog mesta? Moramo sačekati kako bismo ovo videli, ali možemo se kladiti da će Danijel Rikijardo i Maks Ferštapen dati sve od sebe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group