Prvi testovi BMW M4 GT3 modela na Nirnburgringu

Više slika

Više slika

BMW nastavlja razvoj svoje poslednje generacije M4 GT3 modela i nedavno je nemački brend kompletirao prvi niz testova na Nurburgring Nordschleife…

Bavarski proizvođač tvdi da je testiranje izvedeno prošle nedelje i fokusiralo se na ispitivanje izdržljivosti komponenti pod ekstremnim nivoima stresa predstavljenim na trkačkoj stazi koja ne prašta, nazvanoj Green Hell od strane Džekija Stjuarta.

"Debi BMW M4 GT3 modela na Nirnburgringu prošao je veoma dobro", izjavio je test vozač kompanije BMW, Jens Klingman. "Moji inicijalni rezultati i zapažanja potvrđuju da je BMW M4 GT3 vratio snagu svojih predaka na Nordschleife stazi, istovremeno iskorenjujući svoje slabosti. Naravno, ovo nije moguće prevesti u odnosu jedan prema jedan na ostale trkačke staze, sa nečega toliko posebnog kao što je ring, ali svaki vozač se u novom BMW M4 GT3 modelu ovde može osećati kao kod kuće. Ova mašina nije nepredvidiva, ali je neprikosnoveno brza. Bilo mi je veoma zabavno voziti je."

M4 GT3 će se vratiti na Ninburgring radi dodatnog testiranja početkom juna, pre nego što bude imao svoj takmičarski debi na 24 Hours of Nurburgring trci, koja će se održati trećeg istog mesaca.

M4 GT3 će zameniti M6 GT3 liniju i razvijan je paralelno sa svojim ulično legalnim pandanom. Ključne tehničke specifikacije novog trkačkog automobila za sada ostaju tajna, ali se on ističe od svoje ulično legalne varijante zahvaljujući moćnoj aerodinamičkoj opremi za karoseriju, uključujući visoko zadnje krilo, glomazne rubove točkova i prepoznatljivu njušku, praćenu modifikovanim zadnjim delom.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group