Potpuno nov Mazda RX-7 Evo model iz 85. godine

Više slika

Više slika

Mazda, što uopšte ne dolazi kao iznenađenje, više ne proizvodi RX-7 modele...

Možda će to učiniti u budućnosti, ukoliko naše molitve budu uslišene, ali do tada, šanse za kupovinu fabričkog automobila sa rotacionim motorom ravne su nuli. Ovo bi bilo sasvim dovoljno da se kreira predlog prezentovan ovde prisutnim i veoma privlačnim automobilom, ali to bi predstavljalo samo vrh poslovnog ledenog brega.

Međutim, kao što u našoj galeriji mođete videti, ovo nije bilo kakav RX7 model. Ovo je reli mašina, bazirana na drugoj generaciji FD modela, izgrađenim kako bi se takmičili pod regulatornim normama proslavljenog šampionata Group B i okriljem Međunarodne automobilske federacije. Primerak koji vidite je jedan od 20 Mazda modela koji su originalno kreirani, ali nakon što je ovo takmičenje ukinuto 1987. godine, samo je sedam kreirano.

Kako bi ovaj automobil učinili još izazovnijim, moramo pomenuti da on nikada nije vožen, posebno ne takmičarski, u bilo kom pogledu. Nakon što je ovaj trkački program, iz kog su modeli RX-7 potekli, potpuno ukinut, primerak koji vidite nalazio se u ustanovi za trkačke automobile kompanije Mazda u Belgiji, sve dok ga nije kupio švajcarski uvoznik zajedno sa brojem RX7 šasije i delovima, 1990. godine. Od tada je automobil bio u dubokoj ilegali privatne kolekcije, u kojoj je ljubomorno čuvan, ali sada odlazi na aukcijsku prodaju, kako bi obradovao nekog novog vlasnika.

Aukcijska kuća RM Sotheby's nije otkrila koliko očekuje da će zaraditi od RX7 Evo automobila, koji će prodati sledećeg meseca u Londonu. Ali, kako god da cifre ostaju u tajnosti, mi veoma lako možemo očekivati pravi rat između svih ljubitelja ovog modela. Automobil bi vrlo lako mogao postaviti i neki novi rekord. Samo pogledajte koliko dobro izgleda na fotografijama za koje je bio zadužen Roven Hornkesl iz kompaniju RM Sotheby's.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group