Posebni F-Type SVR GT4 model za ekipu Wounded Warriors

Više slika

Više slika

Iako je veoma ponosna na svoje trkačke rekorde, prošlo je mnogo vremena od kada je jedan proizvodni model kompanije Jaguar viđen na stazi...

Sve će se ovo uskoro promeniti, jer ono što vam sada predstavljamo jeste unikatno partnerstvo nastalo premijerno pre nekoliko dana. Postali smo svedoci prvog komecijalno trkačkog modela Jaguar F-Type SVR, posebno dizajniranog Special Vehicle Operations divizije brenda Jaguar Land Rover, koji savršeno podleže svim GT4 regulativama.

Kočnice, točkovi, gume, vešanje, transmisija, pa čak i motor, dobijaju poseban tretman koji ih potpuno osposobljava za takmičarsku upotrebu. Potpuno novi pogon na svim točkovima nastupa umesto sistema koji snagu kanališe na zadnjoj osovini, dok je petolitarski V8 agregat dobio dodatne modifikacije kako bi mogao da se takmiči u GT4 grupi.

Međutim, ono što je daleko interesantnije, jeste da, ovaj automobil istovremeno postaje i prvi takmičarski specijal kompanije Jaguar za ovu sezonu British GT šampionata. The F-Type GT4 je naručen od stane Invictus Games Racing tima, koji predstavlja deo wounded-warrior athletic takmičenja, u kome se za volanom sportskih mašina nalaze ranjeni vojni službenici britanske armije. Inicijalna postavka uključuje bivšeg inžinjera kompanije JLR i RAF padobranca, narednika Bena Norfolka, kao i bivšeg marinca Pola Vajsa sa parcijalnim invaliditetom, koji je prethodno osvojio ukupno sedam medalja uključujući i zlato pre dve godine.

Ovi vozači biće upareni sa iskusnim trkačima Džejsonom Volfijem i Metjuom Džordžom, u timu koji će startovati u liveriji dizajniranoj od strane Džejmsa Holdera, koji je identičnu seriju vozio pre dve godine. Ekipa će startovati u prvoj trci ove sezone 31. marta na Oulto Park stazi, gde će se prvi i poslednjepomenuti vozači takmičiti jedni protiv drugih, ali se takođe zajedno nadati nekim od najviših postolja.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group