Pjer Gasli pobednik u Monci

Kakva luda trka! Ovo niko nije očekivao...

Vozač Alfa Taurija, Pjer Gasli, uspeo je da dođe do svoje prve pobede u F1 karijeri, tako što je postao šampion u Monci i osvojio Veliku nagradu Italije. Gasli je tako postao 109. pobednik u istoriji Formule 1, a 13. Francuz koji se našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. Prethodnu pobedu pod francuskom zastavom ostvario je 1996. godine Olivije Pani na Velikoj nagradi Monaka.

Iako su svi očekivali da će dvojac iz Meklarena dominirati i na ovoj trci, to se nije desilo. Hamilton je bio dobar u samom startu trke, ali Botas je u prvom krugu izgubio drugo mesto i pao na sredinu kolone. Hamilton je zbog kršenja pravila dobio kaznu od 10 sekundi, što ga je koštalo triumfa.

Vozači Ferarija ponovo nisu imali sreće. Fetel i Lekler imali su problema sa kočnicama, a mladi Lekler se zbog toga silovito zakucao u zid od guma, ali na svu sreću nije bio povređen.

Gasli je na vrlo neočekivan način došao do pobede i svom timu dao mnogo povoda za sreću. Iza njega su kroz cilj prošl Karlos Sains, a zatim Lens Strol. Četvrto mesto pripalo je Landu Norisu koji je bio ispred Valterija Botasa. Botasa je sledio Danijel Rikardo koji je bio ispred Hamiltona koji je morao da se zadovolji sedmom pozicijom. Na osmoj, devetoj i desestoj poziciji našli su se Esteban Okon, Daniel Kvjat i Serhio Perez.

foto:Yahoo Sport Australia

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group