Ogier osigurao titulu!

Sebastien Ogier stigao je do sedme pobede u sezoni i pred domaćom publikom još jednom potvrdio naslov prvaka za upravljačem Volkswagena. Drugi je kroz cilj prošao Dani Sordo u Citroënu, a treći Jari-Matti Latvala u Volkswagenu.


 

Premda je i reli i titulu osvojio Francuz, najveću pažnju javnosti ipak je privukao Sebastien Loeb, koji je odlučio da se penzioniše nakon još jednog nastupa pred domaćom publikom. Izvrsnim vožnjama ubrzo je izbio na čelo trke. Izgledalo je kao da će to biti još jedna rutinska pobeda, međutim, danas ujutro prebrzo je uleteo u jednu desnu krivinu. Zadnji kraj automobila se zaneo, tako da je poslednji nastup u karijeri završio na krovu, pred puta.

Loeb je ove godine nastupio na četiri relija. U Monte Carlu i Argentini stigao je do pobede, dok je u Švedskoj bio drugi. Time je svima dokazao da još uvek nije za otpisivanje i da drugi mogu početi da osvajaju titule samo zato što je on odlučio da se povuče. Statistički gledano Loeb je najbolji reli vozač svih vremena. Gotovo da nema rekorda koji nije srušio. Gotovo da nema podloge na kojoj nije najbrži. Deveterostruki svetski prvak i njegov suvozač Daniel Elena ostaće zapamćeni zauvek.

 

Rezultati relija u Francuskoj:

1.  Sebastien Ogier - VW   2h53m07.6s
2.  Dani Sordo - Citroen   +12.2s
3.  Jari-Matti Latvala - VW   +19.5s
4.  Thierry Neuville - M-Sport Ford   +1m14.1s
5.  Evgeny Novikov - M-Sport Ford   +3m10.9s
6.  Mikko Hirvonen - Citroen   +3m37.7s
7.  Andreas Mikkelsen - VW   +4m04.2s
8.  Mads Ostberg - M-Sport Ford   +4m35.2s
9.  Robert Kubica - PH Citroen   +9m31.4s
10.  Romain Dumas - Dumas/M-Sport Ford   +11m55.8s

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group