Novi Verštapenov ugovor teži od Hamiltonovog?

Maks Verštapen će voziti za ekipu Red Bul Rejsing sledećih šest godina, nakon što je potpisao novi ugovor sa timom sa kojim je osvojio Svetski šampionat...

Prethodni Verštapenov ugovor trajao je do kraja sledeće godine, ali sudeći prema izveštajima, svetski šampion će sda ostati sa svojim timom sve dok ne prođe njegov trideseti rođendan. Holanđanin sada ima svega 24 godine i neće napuniti trideset do septembra meseca 2027. godine, što samo sugeriše da će ga ugovor zadržati u timu do kraja te godine.

Dejli Mejl tvrdi da su detalji ugovora utanačeni tokom testiranja u Barseloni tokom prošlog vikenda, zajedno sa 2022. sezonom koja će startovati za svega nekoliko nedelja, dok je zvanični potpis pao u timskom Milton Kins taboru u ponedeljak.

Izveštaji navode da će Verštapen zarađivati oko četrdeset miliona dunti, što ga postavlja u rang sa rivalom Luisom Hamiltonom, koji ima novi dovodišnji ugovor sa svojim Mercedesom. Međutim, holandska kuće De Telegraf tvrdi da će Verštapenov ugovor zapravo nadmašiti Britančev i učiniti ga najplaćenijim Formula 1 vozačem svih vremena.

Smatra se da su ugovoru sa svetskim šampionom posredovali direktor tima Kristijan Horner i vlasnik Red Bula, milijarder Ditrih Majtšits, tako da pregovori nikako nisu bili teški. Tim je očajnički želeo da zadrži svog šampiona, koji je i dalje veoma mlad i poseduje talenat koji se samo poboljšava, stoga su više nego srećni što mogu da mu ponude pravu stvar.

Ovaj ugovor će ga takođe odvojiti od Mercedesovih ponuda, sa Totom Vulfom, koji je itakako bio zainteresovan za dovođenje Veštapena u nekoj skorijoj budućnosti, najverovatnije kada se Hamilton penzioniše. Pregovori za povratak sedmostrukog svetskog šampiona i njegovog odlaganje penzije nakon dramatičnog poraza u zadnjem krugu tokom borbe za titulu prošle godine, što je ujedno dozvolilo Verštapenu da zabeleži svoju prvu pobedu.

Bivši Meklarenov vozač imaće gotovo 40 godina kada istekne njegov trenutni ugovor, sa Mercedesom koji svakako želi samo najbolje iz ovog sveta, polažući velike nade u novog Hamiltonovog kolegu Džordža Rasela, koji može dostići željeni nivo. Šanse nemačkog tima da se izbori za ugovor sa Verštapenom potpuno su pukle prošle godine na Britanskom Gran priju na Silverston stazi, kada je komunikacija između vozača i Vulfa potpuno prekinuta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group