NOVI MERCEDES SLS GT SAFETY CAR

Mercedes-Benz je unapredio F1 Safety Car, tako što je zamenio stari SLS AMG sa novijim SLS AMG GT. Evolucija GT modela se prvi put pojavila na ovogodišnjoj velikoj nagradi Belgije, a takođe će se koristiti i na velikoj nagradi Singapura.

GT model dolazi sa poboljšanom dinamikom vožnje, boljim performansama na stazi, sa dodatnih 20KS, što sada ukupno iznosi 583KS iz 6.2 litarskog V8 motora,kao i sa novim dizajnom koji se odlikuje zatamljenim prednjim i zadnjim svetlima.

Promene u odnosu na regularni fabrički model su minimalne i podrazumevaju specijalno razvijeno oslanjanje, F1 nalepnice, sigurnosna svetla na zadnjem prozoru, sportska sedišta sa sportskim pojasevima, dva centralna ekrana koji omogućavaju vozaču i kopilotu da prate progres trke i radio sistem da komuniciraju sa organizatorima.

F1 Safety Car se šalje na stazu onda kada kontrolori trke odluče da je sigurnost trke ometana. Loši vremenski uslovi ili incidenti su glavni razlozi kada izlazi na stazu. U 2012. Mercedes-Benz Safety Car je bio u akciji šest puta za sada, gde su vozači proveli 138.1km prateći Safety Car.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group