Novi i30 N TCR na Nirnburgringu

Više slika

Više slika

Gotovo sve nam je poznato u vezi ulično legalnih automobila kompanije Hyundai, ali šta se zapravo dešava kada su u pitanju sportske varijante ovog korejskog proizvođača?

Najnoviji model i30 N TCR kompanije Hyundai, nedavno je predstavljen u okviru TCR serije i događaja koji je tom prilikom priređen na Nirnburgringu.

Prvi specijalno kreirani sportski automobil Hyundai Motorsport segmenta, prikazan je na ADAC TCR Germany događaju u Grin Hilu, kako bi povećao interesovanje potencijalnih kupaca.

TCR serija je već postala veoma velika i izrasla je u jedan od najvećih šampionata, sa gotovo 40 vozača na stazi, koji se takmiče u različitim trkama od pola sata.

Hyundai Motorsport planira da lansira svoj novi TCR trkački automobil na tržištu sportskih modela tokom sledeće, trkačke sezone 2018. Pored daleko agresivnije karoserije, novi i30 N TCR takođe poseduje i svežu liveriju koja promoviše N kategoriju modela visokih performansi, koja je do sada posedovala samo jedan automobil, a to je i30 N hot hatch.

Ovaj novopridošli član ekipe došao je na trkačko tržište u prepoznatljivoj nebo plavoj nijansi, postavljenoj na nešto tamnijoj Hyundai Blue boji, sa aktivno crvenim akcentima i nedavno je završio ekstenzivne test sesije pripremnih vožnji tokom trke Misano 24 Hours.

"Naš novi automobil je posebno dizajniran kako bi bio prodat trkačkim ekipama, kako bi ga vozile na Ringu i učinile da postane veoma važan detalj TCR događaja, odmah po svom pojavljivanju u šampionatu", izjavio je Andrea Adamo, menadžer za odnose kompanije i klijenata Hyundai Motorsport odeljenja. "ADAC TCR Germany serija predstavlja savršen šampionat kako bi smo ovo učinili."

Nedugo nakon predstavljanja ovog modela, prvi i30 N TCR automobili namenjeni sportskim ekipama, biće dostupni na trkačkom tržištu krajem ove godine, tačnije decembra meseca.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group