Nova trkačka Ford Fiesta WRC

Više slika

Više slika

Kompanija M-Sport je upravo predstavila svoj ekstremni model Ford Fiesta WRC...

Ovaj sportski gigant je obelodadanio postojanje novog 2017 Ford Fiesta WRC trkačkog modela, baziranog na tek izbačenom putničkom modelu, namenjenom regularnoj vožnji drumovima. Kao i svi ostali proizvodi vovog brenda namenjeni sledećem Svetskom reli šampionatu, novi reli automobili tjuning kuće M-Sport je daleko brži od tržišnog modela od koga je nastao, zahvaljujući dramatičnim regulacionim promenama koje su se desile radi što boljeg prilagođavanja sportskim aktivnostima.

Ispod haube ovog modela se nalazi EcoBoost 1.6 motor sa četiri cilindra koji razvija pozamašnih 380 ks i 450 Nm obrtnog momenta. Ovaj potentni agregat je matiran na šestostepeni sekvencijalni menjač sa hidrauličnim šaltheblom, multi disk kvačilom i aktivnim centralnim diferencijalom.

Dodatno, nova M-Sport Ford Fiesta WRC uključuje i redizajniranu šasiju koja je potpuno prilagodljiva i ojačana, modernizovane disk kočnice sa poboljšanim hlađenjem i četiri klipa kočione čeljusti kreirana iz jednog bloka.

Upitan o automobilu, generalni direktor brenda M-Sport, Malkom Vilson, izjavio je:“Pošto sam vozio automobil lično, mogu vam bez ikakvog preterivanja reći da je on jedan od najimpresivnijih koji smo do sada proizveli. Automobil je idealan i veoma uzbudljiv za vožnju, zvuči fantastično i izgleda apsolutno senzacionalno“.

"Svaki tim počinje šampionat sa identičnim karakteristikama i ja sam potpuno uveren da smo mi proizveli još jedan automobil koji je sposoban da izazove protivnike i pobedi, na najvišem mogućem nivou. Gotovo 95% automobila je dizajnirano od početka i naš tim je učinio sve što je bilo moguće da izgradi najbolje moguće takmičarsko vozilo. Nije bilo nikakvog probijanja budžeta i sledeću sezonu možemo započeti sa samo jednom stvari na umu - vraćanju na najveću stepenicu podijuma, dodao je Vilson.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group