Nova Extreme E serija donosi neka od najvećih imena automobilizma

Predstojeća Extreme E serija dobija svoje obrise i postaće jedno od najuzbudljivijih trkačkih takmičenja koje će predstavljati brojna poznata lica...

Neka od najzapaženijih imena pored Luisa Hamiltona jesu bivše zvezde Formula 1 šampionata Džejson Baton i Niko Rozberg, od kojih svako poseduje svoj lični tim za novo takmičenje. Nedavno, Rozenberg i njegov tim imali su prvu priliku da testiraju svoje vozilo.

Sva vozila koja će se takmičiti u ovoj seriji posedovaće slične mehaničke komponente. Kao takva, ona stvaraju 550 ks i mogu ubrzati do stotke iz mesta za 4,5 sekundi, ali je tokom testiranja ova snaga bila kapovana na 50% radi očuvanja motora. Timovi, sa druge strane, poseduju sva prava vezano za specijalno prilagođavanje liverije. Rozenbergov tim nazvan Rosberg Xtreme Racing, dolazi sa crnom i vodeno plavom kombinacijom boja na karoseriji.

Novi šampionat dodatno će učiniti interesantnijim bivši trostruki šampion FIA World Rallycross serije Johan Kristoferson, praćen australijskim reli šampionom, ubitačnom damom za volanom, Moli Tejlor.

Ostali timovi koji se takmiče u prvoj sezoni ovog šampionata uključuju Chip Ganassi Racing, Andretti United, ABT Cupra XE, Team TECHEETAH, Hispano Suiza Xite Energy Team, ACCIONA | Sainz XE Team i Veloce Racing, zajedno sa Hamiltonovim X44 i Batonovim JBXE ekipama. Među najuspešnijim vozačima koji će se trkati nalaze se Džejson Baton, Timi Hansen, Matias Ekstrom, Sebastian Leb, Karlos Sajns, Kajl Leduk i Džimi Čadvik.

Šampionat će startovati u aprilu, sa ovim brutalnim mašinama koje će se boriti u ekstremnim uslovima nastalim kao delo klimatskih promena i problema koje posedujemo u atmosferi. Trke će se održavati u Aluli, Saudijskoj Arabiji, Lak Rozeu, Senegalu, Kangerlusuaku, Pari, Brazilu i argentinskom delu Tera Del Fuega.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group