Nova drama u Formuli 1

Fetel i Lekler - najveći baksuzi u F1

Velika nagrada Rusije donela je dosta drame...

Sigurni smo da trka u Sočiju nikog nije ostavila ravnodušnim. Nakon odličnog starta, Fetel i Lekler našli su se na prva dva mesta. Iako je Lekler imao šansu da bude prvi, on je poslušao savet svog tima i blokirao vozače Mercedesa kako bi omgućio Fetelu da zauzme prvo mesto. Pošto se Lekler uspešno odbranio, Ferrari tim tražio je od Fetela da prepusti mesto Lekleru, ali on je to odbio.

Međutim, to je bio sa,o početak drame koja se desila u Sočiju. Nakon izuzetno dobrih krugova, Fetel je odjednom zadobio probleme sa bolidom nakon čega mu je motor prestao sa radom i zbog toga je on potpuno izbačen iz trke. To je dovelo do izbacivanja virtuelnog sigurnosnog vozila koje usporava ostala vozila i sam tok trke.

Mladi Lekler je pred samu aktivaciju sigurnosnog vozila bio u pit stopu i na stazi se našao u delu kada je vreme bilo usporeno. To su vozači Mercedesa iskoristili i tada ušli u boks, kada je Lekler vozio najsporiji krug zbog sigurnosnog vozila. To je dovelo do toga da posle izlaska iz boksa Hamilton bude prvi,  Botas drugi, zbog čega je Lekler završio na trećem mestu uprkos odličnoj vožnji.

Ovo je fanove razbesnelo i još jednom dovelo u pitanje pravila Formule 1. Mnogi su tvrdili da je Fetel dobio to što je zaslu-io, ali da je Lekler trebao da bude pobednik. Ipak, Hamiltonova pobeda je priznata, a on i njegov timski kolega zauzeli su prva dva mesta i napravili još veću prednost od ostalih vozača.

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group