Nissan se oprostio pobedom u Bahreinu


Nissan je zaključio svoje učešće u vidu dobavljača motora u LM P2 prototype takmičenju, izvojevavši veliku pobedu na trci Bahreina sa G-Drive sportskim automobilom Romana Rusinova, Rene Rasta i Aleksa Brundla.

Sledeće godine će u ovom takmičenju biti korišćeni potpuno novi LM P2 automobili napajani jedinicama koje će obezbediti kompanija Gibson Technology. Uprkos lošim rezultatima tima kompanije Nissan u LM P1 takmičenju, njihovi NISMO motori su dominirali u prototipovima srednje kategorije još od 2012. godine.

Kako stvari stoje, automobili napajani pokretačkim sklopovima japanskog brenda, odvojili su rpvo mesto u 34 trke pre ove koja se održavala u Bahreinu. Iamjući u vidu ovu uspešnu, petogodišnju kampanju kompanije Nissan u LM P2 šampionatu, njihovi motori su napajali takmičarske timove kao što su Oak Racing, SMP Racing, G-Drive Racing i Singatech Alpine.

Objašnjavajući kompanijin izlazak iz sporta, direktor NISMO global motosport Majk Karkamo je izjavio: "Mi smo veoma tužni što se naše vreme dobavljača motora za LM P2 takmičenje završilo u FIA WEC, ali nakon pet sezona i 37 pobeda, mi smo neverovatno ponosni i zahvalni na tome što je naša firma imala priliku da opskrbljuje tolioki broj vozila i zajedno sa njima i njihovim timovima ide do pobede."

"Činjenica da je LM P2 bilo takmičenje otvorenog tipa po pitanju motora i da smo mi u ovogodišnjem šampionatu postali uspešni sa svakim pojedinačnim timom, koji se opredelio za NISMO snagu, nas čini veoma ponosnim i nagrađenim kao proizvođača i dobavljača tih jedinica, ali i samog učesnika u trkama.

"Uprkos promenama pravila koje će se dogoditi sledeće godine, Nissan ostaje predan takmičenjima u stilu prototipova kroz LM P3 seriju. Naš VK45DE motor će takođe ostati dostupan i timovima koje se takmiče u azijskoj Le Mans seriji", zaključio je Karkamo.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group