Ninburgring je izgubio svoju kraljicu

Više slika

Više slika

A svet je ostao bez jedne predivne osobe i velikog sportiste kada je Sabina Šmic, trkački vozač i televizijska zvezda, preminula u pedeset i prvoj godini života. Kraljica Ninburgringa borila se sa kancerom od 2017. godine...

Kao veoma uspešan trkački vozač, Sabina je svoju slavu dodatno ojačala pojavljivanjem u popularnoj BBC televizijskoj emisiji Top Gear tokom 2004. godine, vozeći Jaguar S-Type model oko slavne nemačke staze. Upoređujući vremena kruga sa tadašnjim voditeljom Džeremijem Klarksonom, Sabina ga je zadirkivala zbog njegove vožnje izjavljujući "moram ti reći nešto, ja takvo vreme kruga imam sa kombijem".

Sabina je bila zvezda nekoliko sledećih epizoda i proglašena je voditeljem u nekoliko redizajniranih serijala, kada je bila gostujući domaćin tokom ciklusa u kome su se konstantno smenjivali voditelji slavne emisije. Sabina je takođe i jedina žena koja je osvojila trku Nürburgring 24 Hours, uzimajući titulu dve godine zaredom, 1996. i 97., u automobilu BMW M3.

Odrastajući u blizini slavne nemačke staze, Šmicova je često naglašavala svoju vezu sa Nordšlafeom. Ova dama kasnije je vozila Ring Taxi, pozivajući goste da krenu sa njom u krug oko trkačke staze brzinama koje zakucavaju u sedište i lede kosti njenih suvozača. Prema njenom priznanju, Sabina je obrnula krug oko Zelenog Pakla minimum 20.000 puta.

U jednom postu Frikadelli Racing tima koji su osnovali Sabina Šmic i njen muž Kalus Abelen, objavljena je ova tužna vest. "Sabina Šmic (14.5.1969 – 16.3.2021) preminula je u utorak nakon hrabre borbe protiv opake bolesti. Sabina je imala pedeset i jednu godinu. Klaus Abelen, ostala rodbina i prijatelji veoma su pogođeni ovim neizmernim gubitkom."

Počasti preminuloj Sabini stizali su sa svih strana, dok će sledeća epizoda Top Gear emisije biti posvećena njoj. "Sabina je bila neizostavni deo naše porodice i prezenter naše ekpipe od 2016. godine", izjavila je Kler Pizej, izvršni producent emisije za BBC. "Svako ko je imao priliku da radi sa njom u timu od prvog Sabininog pojavljivanja u emisiji tokom 2004. godine, potpuno je šokiran ovom vešću. Sabina je zračila pozitivnim stavom, uvek je nosila svoj vedri osmeh nevezano sa tim koliko su stvari zapravo teške, predstavljajući svojevrsnu prirodnu silu od žene koja je svoj put pronašla u svetu motosporta."

U međuvremenu, voditelj Top Gear emisije, Kris Haris, na Twitter platformi izjavio je svoje saučešće, postavljajući svoju zajedničku sliku sa Sabinom i opisom: "Neka ti je laka zemlja ti predivna, moćna i urnebesna osobo." Bivši domaćin Top Gear emisije, Džeremi Klarkson takođe je izrazio svoju tugu izjavljajući: "Užasne vesti vezane za Sabinu Šmic. Toliko vedra osoba, prepuna pozitivne energije."

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group