Neverovatna trka prelepih Jaguar klasika

Više slika

Više slika

2017. Jaguar Classic Challenge sezona završila se na istorijskoj Spa-Francorchamps stazi u Belgiji tokom šestočasovne trke prethodnog vikenda...

Otac i sin, Grahamo i Džejmsom Dod, ostvarili su svoju treću pobedu u pet trka ove sezone u svom E-type iz 1963. godine.

Jaka 33 automobila takmičila su se u belgijskom događaju, od kojih svi poseduju Appendix K specifikacije koje datiraju pre 1966. godine. Andi Njuel i Rea Sauter posedovali su pol pozicije nakon kvalifikacija, koje su završili više od dve sekunde ispred Krisa Milnera i Najdžela Grinsala. Dods je startovao treći sa Markusom Oehausenom rame uz rame u drugom redu na startu trke.

Početak je bio prilično žustar, sa Oehausom koji je vozio pravo u vođstvo i započeo da povlači ostale postavljajući tempo trke i najbrže vreme tokom drugog kruga. Njegov vodeći F-Type model je bio spreman da dominira, pre nego što su se pojavili problemi na menjaču i doveli do toga da vremenom počne da pada unazad i prepušta prednost vozačima iza sebe.

Onda kada su svi vozači završili odlaske na redovan servis, došlo je i do promene timova, a Džejms Dod je izbio na prvo mesto komotnih 16 sekundi i dodao gotovo krug prednosti pre samog finiša, kao i pun minut ispred svih na stazi. Drugo mesto je zauzeo E-Type model Nuela i Sazurera, koje je pratio prelepi Jaguar Nikolasa i Halusa na trećoj poziciji.

Svaka trka tokom 2017 Jaguar Classic Challenge šampionata dobila je svog učesnika dana i vozača koji je najviše napredovao i njima su deljene nagrade, a u poslednjoj trci to su bili Tim Mogridž i Pol Kastaldini, koji su zahvaljujući izvanrednim vožnjama i džentlmenskom ponašanju na stazi uspeli da završe trku.

"Videti toliko mnogo klasičnih Jaguar automobila kako kruže oko ove prestižne staze, koja je bila domaćin nekim od najuzbudljivijih motosport događaja tokom nekoliko dekada, predstavlja pravo zadovoljstvo. Ovo je bila fantastična sezona u Jaguar Classic Challenge šampionatu i završila se na fantastičan način."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group