Neverovatna peščana trka od koje otpadaju delovi

Inovativni ljudi koji uživaju u adrenalinu i moćnim mašinama širom sveta uvek su smišljali različite forme motosporta uključujući prirodno okruženje koje se oko njih nalazi...

Upravo zbog toga možemo videti ljude koji tragaju za brzinskim rekordima u Bonevilu, trkače na ledu koji lete kroz krivugave kanale unutar snežnih dina Skandinavije i ljubitelje relija koji jurcaju među drvećem velških šuma.

Međutim, šta raditi ukoliko se nalazite na Bliskom istoku i živite u Ujedinjenim Arapskim Emiratima? Jednostavno kreirate najluđu trkačku stazu za SUV modele na svetu, kako bi njihovim vlasnicima omogućili vožnju peščanom dinom veličine osrednjeg solitera i brzo koliko god da je to moguće, pod velikim nagibom.

Liwa Hill Climb predstavlja godišnji događaj koji se održava na Moreb dini, homogenoj gomili peska koja meri trista metara u visini i 1.600 metara u širini. Vozači na ovoj neobičnoj stazi startuju svoje trke sa samog dna i lansiraju svoje modele toliko snažno sa linije da je jednostavno moguće videti kako im se delovi, kao što su motgori i menjači, od prevelike sile doslovno rasipaju, kao što sam video smešten ispod ovog teksta dokazuje.

Ove mašine uglavnom predstavljaju brutalno bustovane šestocilindrične i osmocilindrične jedinice, koje izbacuju snagu na kojoj bi im i Bugatti Chiron mogao pozavideti, a pošto površina i nije nešto što biste zapravo mogli nazvati stabilnim ili predvidivim, vozačima je neretko veoma teško da zadrže svoja čudovišta na željenom pravcu, dok pobednik svake klase osvaja potpuno novi Nissan Patrol.

Vozači koji uspeju da ostanu na pravcu i stignu do kraja svoje trke bez prosipanja ulja i delova bloka motora po pesku, mogu očekivati kratku trku od jedva šest sekundi, časteći sve posetioce koji se nalaze na tribinama okolo predivnim zvukovima parajući im uši svaki put kada motor udari u svoj limiter obrtaja, sa gumama koje se istovremeno bore da održe dodir sa rastresitim peskom na svom putu gore.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group