Najnoviji BMW M3 Touring postao bezbednosno vozilo MotoGP šampionata

Godinama isčekivani M3 Touring pridružio se proslavi pedesete godišnjice BMW M divizije, tokom Goodwood Festival of Speed događaja, obučen u potpuno novu liveriju bezbednosnog automobila MotoGP šampionata...

Specijalno vozilo boriće se na brdskom usponu ove godine, zajedno sa M3 Touring modelom fabričkih specifikacija. M3 Touring iza sebe već poseduje veoma impresivan rekord Nirnburgring kruga od 7:35,060 sekundi i definitivno predstavlja dobar izbor za ulogu bezbednosnog vozila zahvaljujući svojim performansama i prilično masivnom gepeku koji ima neverovatnih 1.510 litara zapremine.

Posebni model dobio je puni sejfti kar tretman, uključujućić krovna svetla, dodatna LED svetla na prednjoj masci, brojne delove od ugljeničnih vlakana kreirane u okviru M Performance odeljenja, zajedno sa specijalnom liverijom. Karoseriju krasi grafika u plavoj, tirkiznoj i crvenoj boji na beloj pozadini, zajedno sa 50 years of BMW M emblemom zajedno sa imenima svih BMW bezbednosnih automobila od 1999. godine do danas. Unutar putničke kabine M3 Touring MogoGP sejfti kar poseduje par Recaro trkačkih sedišta sa pojasevima koji se vezuju na četiri tačke, sistemom za izvlačenje goriva, bezbednosnim osvetljenjem i svom neophodnom opremom.

Kompanija BMW nije pomenula nikakva poboljšanja performansi, tako da možemo pretpostaviti da se ispod haube nalazi nepromenjeni trolitarski šestocilindrični motor sa standardnih 503 ks i 650 Nm obrtnog momenta, koji je itekako dovoljan kako bi završio posao. Snaga se putem osmostepenog automatskog menjača i M xDrive pogona na svim točkovima šalje na sve četiri strane, dok M3 Touring fabričkih specifikacija ubrzava do stotke iz mesta za 3,6 sekundi i dostiže maksimalnu brziu od 280 km/h.

Nakon njegove premijere na Goodwood događaju, BMW M3 Touring MotoGP bezbednosno vozilo po prvi put će se pojaviti na British Grand Prix trci na Silverstonu predstojećeg avgusta, predvodeći čopor trkačkih motocikala.

BMW M je zvanični partner MotoGP šampionata, obezbeđujući mu vozila od 1999. godine. poslednja flota koja će se pridružiti potpuno novom M3 Touring modelu, sastavljena je od M2 CS Racing, M3 Sedan i M4 Coupe, M5 CS i dva BMW M 1000 RR bezbednosna motocikla. Što se tiče MotoE Svetskog kupa, BMW je izabrao i4 M50 bezbednosno vozilo kao nešto što je potpuno u skladu sa prirodom nultih emisija ovog moto šampionata.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group