Najbolji ovogodišnji MotoGP vozač dobija BMW M5 CS model sa 627 ks

Više slika

Više slika

Najbolje kvalifikovani vozač ovogodišnjeg MotoGP šampionata osvojiće ključeve ovog potpuno novog 2021 BMW M5 CS modela…

To će ujedno biti i devetnaesti put da kompanija BMW nagrađuje najbolje kvalifikovanog vozača sa svojim novim vozilom. M5 CS biće predat novom vlasniku sa Frozen Deep Green metalik bojom karoserije.

"BMW M5 CS linija nalazi se u akciji kao jedan od naših novih MotoGP bezbednosnih automobila od otvaranja sezone u Kataru", izjavio je izvršni direktor BMW M odeljenja, Markus Flaš. "Prema tome, kao potpuno logičan sled događaja, dolazi odluka da ponudimo njegovo proizvodno izdanje kao 2021 BMW M nagradu. Tokom gotovo dve decenije, BMW M nagrada predstavlja stub naše uloge zvaničnog automobila MotoGP šampionata. Ona je od početka bila veoma važna nama kako bismo odali priznanje performansama vozača iz ovog takmičenja spektakularnom nagradom."

Opremajući M5 CS modele sa moćnim, 4,4 litra velikim, V8 motorom duplog turbo punjenja, zaslužnog za stvaranje 625 ks i 750 Nm obrtnog momenta, kompanija BMW omogućila je ubrzanje do sto iz mesta za svega 2,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 306 km/h. Ne samo da novi M5 CS poseduje nešto više snage od M5 Competition varijate, na kojoj je baziran, on takođe dolazi sa manjom kilažom zahvaljujući ekstenzivnoj upotrebi ugljeničnih vlakana. BMW je takođe uklonio i deo zvučne izolacije ove linije, što znači da je sada lakši za 104 kg u poređenju sa M5 Competition.

Prošlogodišnji najbolji, Fabio Quatararo, dobio je BMW M2 CS automobil na kraju sezone. Godinu dana pre toga, Mark Markez je ponovo osvajao ovu nagradu, kao i sedam uzastopnih sezona unazad između 2013. i 2019. godine, dobijajući ukupno dva M6 i po jedan M4, M2, M3 CS, M4 CS i X4M Comtetition model.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group