MINI pripremio veoma poseban model za trku na Nirnburgringu

Kako bi proslavila pedesetu godišnjicu Nirburgring 24 Hours trke, kompanija MINI odlučila je da se vrati u sport nakon deset godina odsustva...

Britanski brend u vlasništvu Nemaca, poslaće specijalno modifikovani MINI John Cooper Works model na ovo popularno nemačko trkalište. Ovaj automobil će se trkati u SP3T klasi i stoga je dobio posebno kreirani rol bar, stolitarski rezervoar i hidrauličnu jedinicu za podizanje posebno zbog trke izdržljivosti. Pored ovih malih trkačkih aksesoara, nekoliko performansnih poboljšanja takođe je kreirano.

Posebni MINI JCW dobio je redukciju kilaže zahvaljući brojnim naporima, uključujući i ugradnju Markolon prozora između svega ostalog. Kao dodatak svemu, tu su i značajna aerodinamička poboljšanja, uključujući ugradnju velikog prilagodljivog zadnjeg krila, kompletno pokrivenog donjeg dela šasije, zadnjeg difuzora, prednjeg splitera i trkačkog vešanja.

Kao što možete očekivati, performanse ovog modela takođe će biti popravljene zahvaljujući delovima pozajmljenim iz BMW M Performance odeljenja. Sportski izduvni sistem posebno je adaptiran i nalazi se iza četvorocilindričnog turbo motora koji stvara 301 ks i 450 Nm obrtnog momenta. Snaga se šalje na točkove putem osmostepenog Steptronic menjača, sa integrisanim diferencijalom mehaničkog zaključavanja.

Na kraju, MINI John Cooper Works trkački automobil poneće specijalnu Made in Nurburg liveriju koja predstavlja omaž trkačkoj tradiciji britanskog brenda. Crveno bela šema boja specijalno je dizajnirana i inspirisana MINI trkačkim dostignućima tokom šezdesetih.

Trkačke modifikacije izvedene su u pogonu Bulldog Racing tima u nemačkom Ajfelu, nedaleko od mesta na kome će ovaj specijalni model imati svoj trkački debi. Nurburgring 24 Hours trka održaće se od 26. do 29. maja i vozači će se takmičiti na stazi dugačkoj 25.378 kilometara, sastavljenoj od Nordschleife i Nurburgring Grand Prix staza.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group