Mini Challenge se priključuje GT šampionatu


Mini Challenge serija ju spremna za veliki povratak u British GT Championship, koji bi trebao da se dogodi sledeće godine, kako bi se proširila i dobila dodatno izlaganje.  

BMW je potvrdio da je ovo jedan od najbrže rastućih trkačkih šampionata u Evropi, dok se Mini Challenge trenutno trka sa svojim specijalno prilagođenim Cooper verzijama kompaktnih automobila, ali će za protivnike imati mnogo jače modele u British GT i and BRDC Formula 3 šampionatima.

Od osam Mini Challenge vozila koji se pripremaju za sledeću sezonu, njih šest će se takmičiti zajedno u British GT segmentu.

U jednoj izjavi, glavni šef ptoizvodnje kompanije Mini UK, Niokolas Griebner je rekao da je veoma srećan što je MINI Challenge podržan od strane jedne tako jake organizacije kao što je British GT Championship, i ta saradnja zvanično počinje od sledeće trke koja se održava 2017. godine.

British GT šampionat je mnogo napredovao u poslednjih dvadeset godina i postao je svetski prvak u domaćim serijama automobila, ali je i MINI Challenge, sa druge strane, takođe postao jedana od najboljih serija kreiranih u Ujedinjenom Kraljevstvu još od početka ovog milenijuma.

"Podrška MINI Challenge znači da mi možemo da filtriramo tehnologije od trkačkih pa sve do onih namenjenih putničkim automobilima, što potvrđuje i nova  MINI John Cooper Works Challenge edicija, koja svojim kupcima pruža ultimativno iskustvo na putu", zaključio je Griebner u daljem razgovoru.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group