Mercedes ove sezone nastupa sa potpuno novim motorom


Tim kompanije Mercedes uglavnom dominira Formula 1 šampionatom prethodnih nekoliko sezona, ali ova ekipa ne spava na lovorikama i vredno se priprema za ovu godinu...

U nedavnom intervjuu vezanom za motor kompanije koji je spreman za ovu sezonu, direktor inženjeringa Mercedes ekipe, Endi Kovel, izjavio je da će njihov pogonski sklop biti praktično nov.

"Nova mašinerija dobiće nešto promena tokom sezone, a mi svakako imamo nekoliko ideja kako stvari možemo preneti na viši nivo i popraviti svoj učinak u pogonskom segmentu i ukupnom snagom u motoru. Mi imamo ideje koje redukuju trenje u svakom delu naše jedinice ili gubitke u električnom sistemu", otkrio je Kovel.

Sudeći prema direktoru, kompanija Mercedes dobro poznaje veliki opseg mehaničkih trikova koji mogu poboljšati njene motore i osigurati da ostanu u prednosti ispred brendova kao što su Renault, Ferrari i Honda.

"Svaki put kada radite na motoru, morate biti spremni da kreirate ukupne modifikacije i uklopite se sa konstantnim promenama koje nastaju u šampionatu. Upravo iz ovog razloga morate posedovati statični koncept, na kome možete raditi, usavršavati ga i trkati se sve do kraja sezone. Ovaj projekat predstavlja konstantno isrpljujuć zadatak koji se zasniva na usavršavanju i sve što radite na polju pogonskog sklopa trebalo bi da bude ukljopljeno u kratkom roku i tokom prvenstva, što svakako može izmeniti njegov ishod u oba pravca."

"Stoga je veoma važno da osiguramo svoju kulturu razvijanja, povećanu opservaciju i učenje, reflektujući je sledećeg puta kada koncept bude sastavljan i kada ćemo ponovo imati čitavu paletu ideja ili obilje sitnijih zahvata koji se zasnivaju na čitavom mehaničkom delu", dodao je Kovel.

Tokom prve polovine pretnodne sezone, tim kompanije Mercedes borio se sa asom ekipe Ferrari, Sebastijanom Vetelom. Međutim, italijanska marka značajno je pala tokom drugog dela šampionata, omogućivši Luisu Hamiltonu da komotno finišira prvenstvo i osigura nemačkom brendu četvrtu uzastopnu titulu Formule 1.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group