Mercedes odnosti pobedu žestokom borbom u Japanu

Više slika

Više slika

Hamilton je nakon jučerašnje trke sa 59 bodova ispred Fetela na tabeli, dok je do kraja šampionata ostalo svega četiri trke i 100 bodova na tebeli...

Ferrari bio je inspirisan Fetelom na početku trke, baš kao i njegovim timskim kolegom Kimijem Raikonenom u Maleziji prethodne nedelje, ali je ovoga puta bio potpuno zadovoljan poterom za Hamiltonom, čini se, koja je trajala od samog početka trke. Ali, odmah nakon što mu je Verštapen presekao put i kreirao sebi prostor za preuzianje drugog mesta i sledećeg puta kada je zaobilazio najbržeg na startu Estebana Okona, koji se probi na treće mesto za Force India, nakon čega su Riciardo i Valeri Botos takođe zaobišli Ferrari. Dva kruga kasnije, Fetelove nevolje za taj dan bile su gotove, zahvaljujući neispravnim svećicama.

U međuvremenu, Karlos Sainc je izgubio kontrolu nad svojim bolidom ekipe Toro Rosso u sedmom krugu nakon njegovog otvaranja, aktivirajući prvi izlazak sigurnosnog vozila od ukupna tri. Ovo je predstavljalo neslavan kraj za Sainca kome je ovo bila poslednja trka sa italijansom ekipom, pre nego što pređe u Renault tim umesto Joljona Palmera.

Hamilton i Verštapen uskoro nastavljaju sa svojom borbom, ali je ipak vozač Mercedes bolida polako počeo da stvara veću prednost. Hamilton je bio na čistini punih pet sekundi ispred drugoplasiranog kada se uputio u pit stop tokom 21 kruga, nakon čega je na savršen način nadohnadio to vreme u sledećem krugu.

Međutim, na mekanim gumama, Mercedes je izgledao daleko manje srećan nego na supermekanim, zbog čega je Hollanđanin do kraja trke uspevao da drži Hamiltona na ivici nerava.

Tokom devetog kruga razvijen je virtuelni sigurnosni automobil, nakon što je Markus Erikson zakačio nosem svog Sauber bolinda zid na Degner 2 segmentu, gde se dogodila još jedna nezgoda u 47. Krugu, kada je Lens Strol polupao prednji deo svog Williams automobila, uništio vešanje čime je zamalo pokvario čitav učinak Hamiltona.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group