Mercedes najjači na Imoli!!!

Već sada se zna – MERCEDES je šampion ove sezone...

Luis Hamilton uzeo je još jednu pobedu i time zatvorio 13. trku koja se odigrala Velikom nagradom Emilije Romanje. Trka je održana na čuvenoj Imoli koja je donela pravo osveženje, jer se na njoj nije vozilo nekoliko godina.

Iza Hamiltona našao se i njegov kolega Botas, koji je osigurao dodatne poene za njihov tim. Pošto je do kraja sezone ostalo još nekoliko trka sada je već zvanično i potvrđeno da će Mercedes biti šampion u takmičenju konstruktora.

Treće mesto uzeo je Danijel Rikardo, ali ipak sva pažnja bila je uprta u dvojac iz Mercedesa koji je ostvario neverovatan poduhvat. Mercedes je na ovaj način postao prvi F1 tim u istoriji ovog sporta koji je 7 godina za redom šampion i čini nam se da ovaj rekord nikada neće biti oboren.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se 15. novembra Velikom nagradom Turske, na kojoj Hamilton ima prvu priliku da osvoji sedmu titulu i izjednači se sa Mihaelom Šumaherom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group