Mercedes lansira AMG Petronas model na Dan zaljubljenih

14. februar biće dan kada ćemo otkriti kako izgleda novo remek delo Mercedes kompanije...

Nova pravila označavaju početak nove ere u istoriji Formule 1, donoseći značajne promene dizajna kako bi automobili bili lepši i sposobniji da slede jedan drugog, a da pri tome ne izgube snagu.

Novi aerodinamički paket omogućiće čistiji protok vazduha iza automobila. Trenutni automobili F1 gube oko 40 do 50 procenata svoje snage kada se nalaze iza drugog automobila, ali 2021. godine, automobili će to smanjiti na oko 5 do 10 procenata, što olakšava ne samo bliske bitke, već i preticanje. Ostale tehničke revizije uključuju veće 18-inčne felne i gume nižeg profila.

Zvaničnici Formule 1 veruju da će ove promene dovesti do smanjenja vremena krugova i do 3 sekunde što će 2021 automobile približiti brzinama sezone 2016.

Mercedes je već pripremio svoj bolid za sezonu 2021. i on će biti predstavljen na Dan zaljubljenih, što znači da ćemo za manje mesec dana videti kako će novi bolid izgledati.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group