Mercedes C63 AMG Black - DTM Safety Car

Najmoćnija proizvodna verzja Mercedes ove C klase, novi C63 AMG Black Series Coupe Edition će preuzeti ulogu Safety Car-a DTM šampionata. DTM šampionat počinje ovog vikenda na Hockenheimring-u.

Mercedes-Benz je bio Safety Car od početka "novog" DTM šampionata 2000. godine, pa se smenjivao sa Audi-jevim modelima, pa od 2012. godine, zamenio je BMW-ov model.

C63 Safety Car koristi isti 6.3-litarski V8 motor sa 510KS i 620Nm koji se nalazi u proizvodnom automobilu. Ovaj motor omogućava ubrzanje od 0 do 100km/h za 4,2 sekunde i maksimalnu brzinu koja je ograničena na 300km/h. Jedina mehanička nadogradnja preko proizvodne verzije  C63 AMG Black Series Coupe odnosi na novi izduvni sistem.

Automobil je opremljen sa opcionim AMG paketom koji dodaje aktivno hlađenje zadnje osovine, menjača i 19-inčnih felni na kojima su Dunlop Sport Maxx Race gume dimenzija 255/35 napred i 285/30 pozadi.
Tu je i AMG aero komplet koji uključuje prednji spojler od ugljeničnih vlakana, plus fiksni zadnji spojler koji je takođe od ugljeničnih vlakana, kao i AMG Carbon-Fibre paket.

Što se tiče unutrašnjosti, tu su dva AMG sportska sedišta sa četiri trkačka pojase, radio za komunikaciju, TV sistem za nadzor i nekoliko dugmića koji kontrolišu bezbednosna svetla.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group