McLaren predstavlja novu liveriju tokom sledećeg vikenda u Monaku

Više slika

Više slika

McLaren Racing objavio je specijalnu Gulf Oil internacionalnu liveriju za svoje F1 automobile, koji će biti prvi put predstavljeni sa njom tokom Monaco Grand Prix trke sledećeg vikenda...

McLaren i Gulf obnovili su svoje poslovanje jula meseca prošle godine, a njihova zajednička plava i naradžasta tema biće postavljena ne samo na MCL35M trkačkim modelima voženim od strane Lando Norisa i Daniela Rikarda, već će nova liverija predstavljati boje vozačevih odela i trkačke opreme njihovog tima. Noris i Rikardo će takođe nositi i unikatne kacige neverovatnog retro dizajna, koje će kasnije biti dinirane u dodbrotvorne svrhe, partneru ovog tima koji se bavi mentalnim zdravljem, fondaciji Mind.

"Ovo će predstavljati omaž kompanije McLaren neprikosnovenom dizajnu trkačkih automobila breda Gulf", izjavio je trkački direktor britanskog giganta i njegov izvršni direktor, Zek Braun. "Veliki smo obožavaoci odvažnog i hrabrod dizajna, dok neverovatna Gulf plava boja predstavlja jednu od najvoljenijih liverija u svetu trka i proslavljeni deo kulture koji se uvek prenosi u svet motosporta. Dizajn je oduvek bio veoma važna stavka za McLaren, a ovo možete primetiti u svemu što radimo, od samog povratka u naše izuzetno sedište McLaren Technology Centre. Veoma smo uzbuđeni što možemo predstaviti ovo kao tim i ponosno proslaviti našu vezu sa kompanijom Gulf u Monaku."

"Gulf i McLaren poseduju vezu koja datira od davne 1968. godine i predstavlja jedno od najuspešnijih partnerstava u motosportu", dodao je generalni direktor kompanije Gulf Oil, Majk Džons. "Veoma smo uzbuđeni što možemo odati čast ovom nasleđu našim klasičnim dizajnom i to baš na trci Monaco Grand Prix, najspektakularnijem događaju prepunom stila u Formula 1 kalendaru."

Monaco Grand Prix trka prošle godine nije održana zbog pandemije. Rikardo predstavlja prethodnog pobednika na popularnoj uličnoj stazi i bez ikakve sumnje će ovoga puta pokušati da zatvori prazninu između njega i Norisa, koji je bio daleko bolji tokom ove sezone.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group