Marlboro je nastavio da sponzoriše Ferrari nakon napuštanja F1

Više slika

Više slika

Sa brendovima kao što su JPS, Rotmans, Camel i Lucky Strike, duvanska industrija je predstavljala najvećeg sponzora F1 šampionata...

Ova era se odavno završila, a jedan otrov zamenila je druga forma, u vidu ergele različitih energetskih napitaka. Međutim, ovo nije preterano uzbudilo brendove Scuderia Ferrari i Philip Moris International, koji su nastavili da sarađuju dugo nakon toga i najavljuju još dugovečniju saradnju, pošto je Marlboro kompanija deli decenijski dugu vezu sa brendom Scuderia - tačnije, njihova saradnja proteže se pedeset godina unazad.

Marlboro je prvi put započeo sa sponzorisanjem ekipe Ferrari davne 1973., podržavajući ga sledećih nekoliko dekada, sve dok nije postao glavni sponzor tima 1993. godine. Italijanska legenda promenila je svoj zvanični naziv u Scuderia Ferrari Marlboro, nakon što je brend napustio McLaren 1997. godine. Međutim, stvari su dostigle vrhunac 2006. godine, kada je sponzorisanje od strane duvanskih kompanija zabranjeno širom Evrope.

Philip Morris i Ferrari ipak pronalaze neverovatno interesantne načine da održe prilično sličan logo na automobilu, ali konačno odustaju od duha sponzora 2011. godine, kada je ime Marlboro zvanično ispalo iz imena ekipe.

Ovo ne deluje kao dovoljan razlog da odvoji ova dva giganta jedan od drugog. Zapravo, 2015. godine, Ferrari je doveo Mauricija Arivabenea iz kompanije Marlboro kako bi vodio Scuderia tim, time produživši partnerstvo između ove dve kompanije. Sada, tri godine kasnije, ova saradnja se produžava još jedanput.

Mada, svi detalji i klauzule nisu objavljeni javno, sa ove tačke deluje da može doći do nečega većeg od obične korporativne druželjubivosti na trkama i nižih cena duvanskih proizvoda za sve radnike u Maranelu. Tačna priroda ovog ugovora ostaje tajna svima, osim nekolicini izvršnih direktora ova dva brenda i njihovim kontakt advokatima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group