Markez ponovo ŠAMPION

Mark Markez osvojio još jednu Moto GP titulu

Popularni Španac uspeo je da osvoji 8. titulu u svojoj karijeri...

Mark Markez polako postaje jedan od najboljih Moto GP vozača svih vremena, a nakon pobede na Tajlandu, on je dokazao svima da će on zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih u ovom sportu. Iako nije startovao kao prvi, on je na Velikoj Nagradi Tajlanda uspeo da se dokopa pobede i da tako ostvari nedostižnu prednost u odnosu na druge vozače od 110 poena. Kada je Markez prošao kroz cijlnu liniju, svima je bilo jasno da je on ponovo prvak i da je svojio svoju osmu titulu.

Iako je ostalo još 4 trke do kraj šampionata, jasno je da će Markez bitzi šampion i ta vest je već svima postala jasna. Kao i uvek, Markez je pokazao neverovatnu agresivnost i talenat na motoru i uspeo je da pobedi predobrog Kvartarara koji se maestralno borio.

Mladi Markez pokazuje da polako ide ka obaranju svih mogućih rekorda i ne sumnjamo da će u toku sledećih nekoliko sezona on postati i najbolji MotoGP vozač svih vremena.

Sledeća trka koja će se održati u ovom šampionatu biče na stazi Tvin Ring Motegi u Japanu i ona će biti održana 20. oktobra. Iako je Mark jasni šampion ove sezone, biće zanimljivo videti šta će se dešavati na ostalim trkama i da li će Markez dozvolitis vojim kolagama da se sada više dokažu.

foto:Autosport

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group