Markez na pauzi još pola godine

Hondin vozač je morao da ide na treću operaciju...

Mark Markez je na prvoj trci ove sezone doživeo težak pad, pri čemu je slomio ruku. On je već u narednoj trci hteo da nastavi da se takmiči, ali je stanje tako još više pogoršao i bio je primoran da pauzira čitavu sezonu 2020.

Njegova ovogodišnja borba za titulu je gotova, ali sada se u pitanje dovodi i sledeća sezona. Španac je morao da ide na treću operaciju ramene kosti kako bi zemenio pločice koje su mu se već nalazile u ramenu i kako bi lekari korigovali i poboljšali njegovo rame.

Ovo nisu preterano dobre vesti za Markeza, jer će po mišljenju lekara morati da pauzira još pola godine, što znači da će propustiti nekoliko trka u sezoni 2021. Početak sledeće sezone zakazan je za 28. mart, a kako stvari stoje, Markez bi mogao da se pojavi na trkalištu krajem maja ili početkom juna.

Vozač je poručio fanovima da se nada da će biti spreman za sledeću sezonu i da će se potruditi da dođe do svoje 7. Moto GP titule.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group