Markez će možda izaži na stazu u Brnu

Mark Markez je u prvoj trci sezone doživeo pad i zadobio prelom nadlaktične kosti leve ruke...

Tokom trke u Herezu, gde je Markez sa poslednjeg mesta došao na treću poziciju, on je izgubio kontrolu nad Hondom u 4. krivini staze i zadobio teže povrede ruke nakon čeka je momentalno dovežen na operaciju.

Njegovo stanje je sada dobro i njegova ruka nije u kritičnom stanju, ali Markez će zbog ovoga morati da napravi blagu pauzu. Međutim, njegova ekipa tvrdi da bi on mogao da se vrati na stazu već 9. avgusta kada će se održati Velika nagrada Češke.

Doktori su rekli da će Markez moći da izađe na Brno stazu ako nema oštećenje nerava, ali ako su nervi rukle oštećeni, onda će on morati da pauzira 3,4 nedelje pa će se onda u takmičenje vratiti 13. septembra u Mizanu.

Ovo će biti veliki problem za Markeza ove sezone, jer ako propusti previše trka biće mu jako teško da dođe do šampionske titule. Ostaje nam da sačekamo i da vidimo kako će njegov oporavak proći.

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group