Maksu Ferštapenu neće nedostajati Renault motori


Nedavno je generalni direktor Renault F1 tima, Kiril Abiteboul, izjavio da njegov tim proizvodi potpuno nove motore za sledeću sezonu, a te jedinice neće posedovati ograničenja trenutne arhitekture...

Kompanija će kreirati potpuno nove ERS sisteme, ali će takođe i predstaviti nove motore sa unutrašnjim sagorevanjem, za koje se nada da će popuniti postojeću prazninu između timova Mercedes i Ferrari, ali i svih ostalih u takmičenju.

Međutim, postoji makar jedan skeptik, a on je ujedno i najglasniji, vozač ekipe Red Bull, Maks Ferštapen, čiji će tim sledeće godine odustati od Renault motora u korist jedinica kompanije Honda. Prema navodima, činjenica da neće više koristiti modele francuskog brenda i da se saradnja sa njim prekida nakon ove sezone, čini mladog Holanđanina veoma srećnim.


"Dostizanje Mercedes i Ferrari timova predstavlja ideju od pre četiri godine. Kao i svake sledeće do današnjeg dana. Uvek se ponavlja stara poznata priča. Ne zanima me više. Potpuno sam prestao da mislim o tome", izjavila je mlada zvezda Red Bull ekipe. "Radujem se izazovima koje će kompanija Honda doneti sa svojim motorima."

U međuvremenu, postoji jedan vozač koji ne deli ovo mišljenje, a to je upravo Daniel Rikardo, koji je nedavno potpisao ugovor sa ekipom Renault i prelazi u novi tim nakon ove sezone. Kada je upitan šta misli o nedavnim performansama trenutnih Renault bolida, kao i novim jedinicama koje će stići sledeće godine, australijski vozač nije bio preterano zabrinut, makar ne još uvek.


"Kada sam potpisao ugovor znao sam da sve radim unapred, ali takođe mi je poznat sav trud koji se ulaže u poboljšanje stvari kada je reč o mom novom timu, svim njihovim odeljenjima i u svim poljima nakon ove sezone. Što se tiče nekoliko trka do kraja koje su preostale, bilo bi lepo videti ih kako se popravljaju do kraja, ali ja iskreno mslim da to predstavlja gotovo nemoguću misiju. Smatram da će novi 19 i 20 modeli predstavljati svež početak za ekipu Renault, tako da neću trošiti previše energije na njihovu trenutnu formu."

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group