M-Sport će nastaviti proizvodnju Fiesta modela za sportske timove i šampionate

Nedugo nakon što je Ford najavio prekid proizvodnje Fiesta linije u junu sledeće godine, M-Sport je iskoristio društvene mreže kako bi potvrdio da će nastaviti da gradi reli modele na bazi ovog automobila...

Kompanija Ford kreira Fiesta modele od 1975. godine, što ih čini drugom linijom sa najdužim životnim vekom u istoriji proizvođača, odmah iza linije Transit. Trenutna generacija ovog modela nalazi se na tržištu šest godina i poslednji put je osvežena pre dve godine.

Imajući u vidu da će Ford preseći proizvodnju i ugasiti Fiesta liniju u narednih sedam meseci, lako je pretpostaviti da će to uticati i na M-Sport, britanski trkački tim i motosport kompaniju koja se bavi inženjeringom i koristi Ford automobile u Svetskom reli šampionatu još od 1996. godine. Iako se takmičio sa Fiesta modelima proteklih godina, M-Sport je nedavno krenuo da koristi Ford Puma jedinice za bazu svojih trkačkih 2022 WRC modela, ali je nastavio sa izgradnjom reli automobila baziranih na Fiesta jedinicama za druge trkačke serije.

M-Sport nije naglasio koliko dugo će oni nastaviti da proizvode svoje Fiesta reli modele, ali je Ford potvrdio da se za ovakav potez odlučio zbog toga što kupci sve više zanemaruju ovakva vozila i na tržištu se okreću krosoverima. Ovo potvrđuje i činjenica da će indirektna zamena Fiesta liniji postati električna varijanta Puma modela, dok će glavna fabrika kompanije u Kelnu, koja je proizvodila popularne kompakte, biti pretvorena u Ford elektrifikacioni centar, u kome će u budućnosti eksluzivno biti kreirani električni modeli.

Ford je prodao više od osamnaest miliona primeraka Fiesta modela tokom životnog ciklusa ove linije i održavaće knjige porudžbina otvorenim sve dok i poslednja proizvedena jedinica ne bude prodata. Sa druge strane, Fiesta ST serija ostaće sa nama jednu godinu duže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by M-Sport Ltd. (@msportltd)

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group