Lynk & Co predstavlja trkački 03 2019 TCR model


Pre svog zvaničnog debitovanja tokom 2019 FIA WTCR sezone, novi Lync & Co 03 TCR trkački model, testiran je sa Tedom Bjorkom za volanom…

Nastao je kao delo brenda Volvo, kineske prevozne kompanije Lync & Co, i moto-sport partnera Cyan Racing. Kao što ime ovog modela implicira, on je baziran na 03 sedan automobilu, koji je transformisan i koji je dobio specifikacije vredne automobila svetskog turing kupa i zauzeće mesto Volvo S60 automobila.  

Brzi pogled na 03 TCR otkriva nam brojna unapređenja, koja ga odvajaju od ulično legalnog automobila. Za početak, on je ofarban u jarko plavu boju, baš kao i svi drugi Cyan Racing modeli. Pored toga, on ima široko telo sa otvorenim prednjim i zadnjim lukovima točkova koji pritom imaju centralno zaključavane, unikatne usisnike vazduha i veliko zadnje krilo u obliku labudovog vrata.

Ulično legalni model prodaje se u varijantama sa motorom koji je dobio turbo punjač i ima 1.5 litara i tri cilindra i 148 konjskih snaga, 2.0 litara sa četiri cilindra i 187 konjskih snaga i uskoro hibridnom varijantom od 1.5 litara takođe, Lynk & Co 03 TCR ima nabudženi pogon koji proizvodi 350 konjskih snaga, 420 Nm obrtnog momenta i 6200 rpm.

Nakon testiranja ovog modela prošlog meseca, Bjork je rekao da je će on, onda kada bude gotov, biti zaista prava konkurencija. “Osećaj vožnje nekoliko krugova u sasvim novom automobilu je fantastičan i moram reći da je Lynk & Co 03 TCR zaista ispunio sva moja očekivanja”, kaže Bjork.

“Geely Group Motorsport su uradili sjajan posao kada se govori o razvoju do sada i jedva čekamo da krenemo sa celom pričom, jer nas bez sumnje očekuje jedna od najtežih sezona u istoriji turing modela”.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group